FR
recherche-developpement
production

Er zijn in deze sector ongeveer 400 mensen - 18% van het totale personeelsbestand - tewerkgesteld in de volgende centra:

Sigma-tau Pharma Research Center - Pomezia (RM) - Het onderzoekscentrum is gelegen in het centrum van het industrieterrein van Pomezia, als teken van het belang en de rechtstreekse relatie die sigma-tau altijd al trachtte te bereiken tussen onderzoeks- en bedrijfsactiviteiten. Het onderzoekscentrum heeft een oppervlakte van 24.000 vierkante meter en stelt ongeveer 300 onderzoekers te werk. Hier worden de synthetisering van geneesmiddelen, de ontdekking- en preklinische ontwikkelingsactiviteiten (farmacologie, toxicologie, analyse, enz.) uitgevoerd. Het complex heeft ook kantoren voor de medische afdeling en regelgevende zaken, de afdelingen betrokken bij het coördineren van klinische activiteiten en de registratie van geneesmiddelen wereldwijd.

  • Prassis - Istituto di Ricerche Sigma-tau Pharma Belgium bvba - Het onderzoeksinstituut Prassis, dat in 1985 werd opgericht door de sigma-tau groep, vormt het referentiecentrum van sigma-tau voor onderzoek met betrekking tot de genetische en moleculaire mechanismen van cardiovasculaire stoornissen; deze activiteit wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de faciliteit voor O&O van sigma-tau.
  • Tecnogen S.p.A. - Piana di Monte Verna (CE) - Tecnogen is een biotechnologisch onderzoeksbedrijf dat actief is in het farmaceutische gebied en specifieke ervaring heeft opgedaan met de studie van peptide combinatorische bibliotheken en eiwitten met farmaceutische eigenschappen. Tecnogen werd goedgekeurd door de Italiaanse gezondheidsinstanties voor het fabriceren van klinische-graad monoklonale antilichamen en recombinante eiwitten voor gebruik bij klinische onderzoeken.
  • sigma-tauResearch Switzerland S.A. - Mendrisio, CH - Dit bedrijf werd onlangs opgestart voor het coördineren van O&O met betrekking tot geselecteerde projecten en het verschaffen van klinische ontwikkelings- en chemico-analytische expertise.

 

  • sigma-tauResearch Inc. - Gaithersburg (MD), VS - Verantwoordelijk voor de klinische ontwikkeling van sigma-tau producten in de Verenigde Staten.


Deze faciliteiten beslaan een gebied van 36.500 vierkante meter.

Onderzoeksactiviteiten worden vaak uitgevoerd in samenwerking met leidende nationale en internationale academische referentiecentra, zoals het Istituto dei Tumori in Milaan, het Europese instituut voor oncologie en diverse universiteiten, waaronder, bijvoorbeeld, die van Rome, Milaan, Parma, Siena, Brescia, Napels en Pisa.
Het onderzoeksbeleid van sigma-tau. Deze interactie komt voort uit de wetenschap dat de academische wereld en de klinisch-medische sector in Italië belangrijke bronnen zijn van kennis en vakkundigheid. sigma-tau wil van deze erfenis gebruik maken door samenwerkingen aan te gaan die meer bieden dan louter taakverdelingen en waarin alle aandeelhouders die bij de specifieke projecten betrokken zijn, worden opgenomen. Een bijkomende doelstelling is een dieper inzicht in de vereisten van de wetenschappelijke wereld teneinde geneesmiddelen te ontwikkelen die meer voldoen aan de behoeften van patiënten en artsen.

WETENSCHAPPELIJKE DOCUMENTATIE - Het testen van een idee, de ontwikkeling van een project en het leven van een geneesmiddel worden vergezeld door de productie, onderzoek en verspreiding van wetenschappelijke literatuur. De rol van een modern, up-to-date, volledig uitgerust wetenschappelijk documentatiecentrum is bijdragen aan het onmiddellijk en uitgebreid identificeren, verwerven en verschaffen van informatie en literatuur nodig voor onderzoekers, technici, clinici, farmaceutisch vertegenwoordigers, artsen, apothekers en anderen die zowel in als buiten het bedrijf actief zijn.
Om deze missie zo goed mogelijk te kunnen volbrengen, voorziet het wetenschappelijk documentatiecentrum van sigma-tau zichzelf reeds jaren van een brede waaier aan informatie, documentatie en technologische bronnen die continu worden bijgewerkt en de gebruikers in real time informatie en diensten kunnen verschaffen. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld:
Een wetenschappelijke bibliotheek met meer dan 6000 boekdelen, rechtstreekse toegang tot ongeveer 1000 kranten (gedrukt, digitaal of online) en een eigen leveringsdienst voor documenten.
(Deze bron met primaire toegang garandeert een redelijk goede autonomie voor wat betreft basisinformatie).
Online verbinding met de belangrijkste internationale databanken met betrekking tot scheikunde, patenten, biogeneeskunde, marketing, wetten en reglementering, nieuws, enz. (Hierdoor kunnen de gebruikers op om het even welk moment controleren of een onderwerp van informatie bestaat, waar het is opgeslagen en hoe het in real time kan worden opgevraagd).
Een krachtige en gesofisticeerde interne databank die continu wordt bijgewerkt en die alle informatie bevat over alle geneesmiddelen van sigma-tau, zowel in O&O als in de lijst met in de handel verkrijgbare producten. De bestanden over carnitine en derivaten alleen bevatten meer dan 14.000 online documenten die tussen 1905 en nu werden gepubliceerd. Eveneens uitgebreid en continu bijgewerkt is de gecontroleerde literatuur over andere geneesmiddelen en substanties die van belang zijn voor het bedrijf (hierdoor kunnen onderzoekers, farmaceutisch vertegenwoordigers, artsen en anderen op een snelle manier antwoord krijgen op hun vragen).

Gebruik van het Internet en van een Scientific Documentation Portal via Intranet/Extranet. (Dit zijn de nieuwste instrumenten die de vorige aanvullen en bijdragen tot een verbeterde verspreiding van informatie en communicatie op alle niveaus).

Externe samenwerking
Van zeer groot belang voor de institutionele doelstellingen zijn de relaties die sigma-tau aangaat met Italiaanse en overzeese openbare- en privé-instanties en verenigingen, zoals, bijvoorbeeld, GIDIF, RBM groep Italiaanse documentalisten werkzaam in de farmaceutische industrie en Italiaanse instituten voor biomedisch onderzoek, het Superior Institute of Health, CNR (National Research Council), Cattolica universiteit, het Mario Negri instituut, de British Library, CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) en de National Library of Medicine.

Diensten voor artsen en zorgverleners.
Samen met andere organisaties in de sigma-tau groep, met de wetenschappelijke afdeling en de sigma-tau stichting, ondersteunt de wetenschappelijke documentatiedienst institutionele diensten en culturele initiatieven gericht op de medische wereld en andere sectoren van wetenschap en informatie.

footer